Lihamureke (n. 4 hengelle)
1/2 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 muna
1/2-1 sipuli
3/4 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl grillimaustetta
ripaus valkopippuria
300g jauhelihaa
pinnalle:
sinappia
korppujauhoja
vuokaan:
3 pienehköä/2 isoa punasipulia
juoksevaa hunajaa
Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon, anna turvota hetki. Lisää pilkottu sipuli, muna, mausteet ja sekoita ennen kuin lisäät vielä jauhelihan. Sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile vuokaan murekkeksi niin että reunoille jää sopivasti tilaa. Levitä murekkeen pintaan kauttaaltaan sinappia ja ripottele tasaisesti korppujauhoja päälle. Pilko punasipulit isohkoiksi lohkoiksi ja asettele murekkeen ympärille vuokaan. Valuta juoksevaa hunajaa sipulien päälle. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 30 min. Tarkista kypsyys, murekkeen muodosta ja paksuudesta riippuen paistoaika vaihtelee.
Murekkeen seuraksi päätin pistää helpomman kautta valkosipulijuustokermaperunoita. Kaadoin vuokaan Apetitin valmiin juustokermaperunapussin ja lisäsin joukkoon itse valkosipulia, hyvää ja helppoa. Muuten en noista kaupan pakastekermaperunapussukoista ym. välitä, mut Apetit valmistaa kyllä kotoisen makuisia, eikä tarvitse kermaakaan lisätä :). Yhdestä pussillisesta riittää kahdelle nälkäiselle reipas annos.
Kommentit