Omenaiset leipäset
4 dl vettä
3 dl Nalle Neljän Viljan -hiutaleita
1 ps kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta tai sulatettua rasvaa
1 hapan omena (esim. jonagold)
5 dl sämpyläjauhoja
Sekoita kuivahiiva hiutaleiden joukkoon ja lisää ne reilusti kädenlämpöiseen (+42 astetta) veteen. Lisää sokeri, suola, juokseva tai sulatettu rasva, omena raastettuna ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina pellille esim. kahden lusikan avulla n. 12 osaan ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla n. 30 minuuttia. Voitele leipäset vedellä ja ripottele pinnalle Nalle -hiutaleita. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia 250 asteessa.
Kommentit