Yritämpäs nyt sitten lisätä ensimmäistä ohjetta tänne . Synttäreiksi päätin kerrankin väsätä täytekakun itse, yleensä olen passuuttanut mamman vääntämään vähintään pohjan (tekosyynä, et multa ei löydy isoa kakkuvuokaa). Mä tykkään kyllä ihan hirveesti kokkailla ja leipoa, mut sit jos on tulossa arvostelevat sukulaiset kahvittelemaan, ni on ollu helpompi vetää varman päälle, heh. Voileipäkakut on enemmän mun juttu ku nuo täytekakut, mutta kyllä tästä ihan hyvä tuli, vaikka itse sanonkin. Tosin heti tuli tehdessä mieleen myös parannusehdotuksia.
Päätin siis soveltaa semmosta puolukkasuklaakääretortun ohjetta ja muokata sen kakkumuotoon.
Puolukkasuklaakakku
Tee ensin kaksi normaalia tummaa kääretorttupohjaa
yhden pohjan ohje:
4 munaa
1,5 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 min.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota varovasti pohjaan kiinni jäänyt leivinpaperi. Jaa pohja veitsellä keskeltä kahtia.
Tee toinen pohja samalla tavalla.
täyte:
300g rahkaa
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 dl kermaa/flora vispiä vaahdotettuna
3 dl puolukkasurvosta
9 kpl liivatelehteä
Vaahdota kerma/flora vispi ja sekoita joukkoon rahka, sokeri, vaniljasokeri ja puolukkasurvos. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Keitä vajaa puoli desiä vettä kiehuvaksi ja lisää ylimääräisestä vedestä puristellut liivatelehdet kuumaan veteen. Kun seos sulaa (lähes välittömästi), jäähdytä hieman ja lisää ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
kostutus:
esim. maitoa
Kokoa kakku kasaan kerroksittain. Aseta ensimmäinen pohjan osa tarjoilualustalle ja kostuta maidolla. Levitä n. 1 cm:n kerros täytettä pohjan päälle ja lisää seuraava pohjan pala, kostuta, täytä jne. Täytekerroksia tulee kolme, tosin muistasin että täytettä jäi hieman yli, sillä suurensin alkuperäistä kääretorttutäyteohjetta 1,5 kertaiseksi. Hyydytä kakkua n. 30 min. kylmässä. Tämän jälkeen koristele.
pinnalle:
jäisiä puolukoita
kinuskikastike:
4 dl kermaa/flora vispiä
4 dl ruokotomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Reunoille:
suklaalevitettä tai
esim. kaakaojauheella värjättyä kermavaahtoa
Käytin itse kakun reunoilla Euroshopperin hasselpähkinälevitettä ja se oli mielestäni ehkä turhan makea. Tasaisesti levittäminenkin oli hieman hankalaa, mutta lopputulos oli kuitenkin ihan hyvä. Ensi kerralla taidan kokeilla jotain hieman pehmeämmin levittyvää suklaalevitettä tai kermavaahtoa kaakaojauheella :). Levitä suklaalevite tmv. reunoille veitsen tai kaapimen avulla.
Sekoita kinuskikastikkeen aineet keskenään kattilassa ja keitä, kunnes kastike sakenee. Anna kastikkeen jäähtyä niin että se on vielä juoksevaa ja kaada kastike kakun päälle, anna kastikkeen valua myös reunojen yli.
Ripottele pinnalle jäisiä puolukoita koristeeksi.
Kommentit