1241448067_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mustikkapiirakka

Pohja:

1 dl hienoa sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaura/ruisleseitä tai kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 muna

1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia (myös öljyä voi käyttää)

1 dl kalinka mustikkajogurttia

Päälle:

3 dl jäisiä mustikoita

1 muna

2 dl kalinka mustikkajogurttia

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Tee pohja. Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, haalea rasva ja jogurtti. Sekoita, älä vatkaa. Taputtele taikina voideltuun korppujauhotettuun vuokaan, hieman myös reunoille. Kaada päälle mustikat. Sekoita muna, jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle ohuena nauhana. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin. 35-45 minuuttia.

Jos haluat piirakasta vaniljaisen, voit käyttää kalinkajogurtin tilalla vaniljajogurttia, tulee myös todella hyvää.

Tällä kertaa itse laitoin pohjataikinan joukkoon 5 murskattua Gillen kaurakeksiä ja vähensin hieman sokerin määrää, ihan hyvää tuokin, vaikka en ole varma erottuiko noiden keksien lisääminen maussa mitenkään :D, mutta onpas ainakin kokeiltu. Mustikoiden kanssa olen käyttänyt myös vadelmia sekaisin ja melkeestään aina pistän kyllä hieman enemmän marjoja kuin tuon 3 dl :D, oon niin mustikkahullu.

Piirakkaa kannattaa tarjoilla vaikka vaniljajätskin tai -kastikkeen kanssa.