Rouheiset valkosipulipatongit (4 kpl)
100g sulatettua margariinia/juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
7 1/2 dl maitoa
1 paketti hiivaa
2 1/2 tl suolaa
12 dl sämpyläjauhoja
4 dl kaurahiutaleita/nalle 4-viljan hiutaleita
täyte:
sulatettua margariinia/juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
tuoretta valkosipulia
Sulata margariini, lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää paketti hiivaa ja sekoita puuhaarukalla jotta hiiva liukenee. Lisää suola, jauhot ja hiutaleet vähitellen koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikina huolellisesti. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa liinan alla n. 30 min. Jaa taikina neljään osaan ja kauli/taputtele niistä suorakaiteenmuitoiset levyt. Levitä taikinalevyille pullasutilla sulatettua/juoksevaa rasvaa ja puserra valkosipulia päälle, levitä valkosipulimurska tasaisesti levylle (itse käytin n. 2 kynttä per patonki). Kääri jokainen levy rullalle ja muotoile niistä patonkeja, taputtele tasaiseksi ja nosta pellille. Anna patonkien nousta pellillä liinan alla vielä hetki ennen paistamista. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin. Halutessasi voit koristella patongit vaikka unikonsiemenillä, kostuta patonkien pintaa ennen uuniin laittamista ja ripottele pinnalle siemenet.
Kommentit