Täytetyt tomaatit
6-8 isohkoa tomaattia
300g jauhelihaa
1 sipuli
soijaa
1/2 purkki Creme Bonjour Cuisine valkosipuli&yrttiä
reilusti mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
grillimaustetta
suolaa
pizzamaustetta
juustoraastetta
Paista jauheliha ja pilkottu sipuli. Lisää soijaa makusi mukaan (itse käytin noin ruokalusikallisen). Lisää Creme Bonjour ja mausteita sopivasti, maistele, niin tiedät mitä lisätä :). Leikkaa tomaattien kantapäät pois ja koverra tomaatin malto jauhelihamössön joukkoon. Täytä tomaatit täytteellä ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 250 asteessa kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
Bataattilohkot
Bataatteja syöjien mukaan (noin yksi keskikokoinen per henkilö)
öljyä
suolaa
mustapippurirouhetta
Kuori ja lohko bataatit sopivan kokoiksi lohkoiksi/palkeiksi. Laita lohkot kippaan ja kaada päälle öljyä sen verran että sekoittaessa jokasen lohkon pintaan jäisi öljyä (n. 1 rkl per bataatti). Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita jotta mausteet leviävät tasaisesti. Kaada lohkot uunipellille ja paista 250 asteessa kunnes ovat kypsiä.
Fetadippi
ranskankermaa
fetajuustoa
Murskaa feta murusiksi ja seikoita ranskankerman kanssa samassa suhteessa, puolet ja puolet. Makeahkot bataattilohkot sopivat hyvin suolaisen fetadipin kera.
Kommentit