1240505697_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytetyt tomaatit

6-8 isohkoa tomaattia

300g jauhelihaa

1 sipuli

soijaa

1/2 purkki Creme Bonjour Cuisine valkosipuli&yrttiä

reilusti mustapippurirouhetta

 paprikajauhetta

grillimaustetta

suolaa

pizzamaustetta

juustoraastetta

Paista jauheliha ja pilkottu sipuli. Lisää soijaa makusi mukaan (itse käytin noin ruokalusikallisen). Lisää Creme Bonjour ja mausteita sopivasti, maistele, niin tiedät mitä lisätä :). Leikkaa tomaattien kantapäät pois ja koverra tomaatin malto jauhelihamössön joukkoon. Täytä tomaatit täytteellä ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 250 asteessa kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

 

Bataattilohkot

Bataatteja syöjien mukaan (noin yksi keskikokoinen per henkilö)

öljyä

suolaa

mustapippurirouhetta

Kuori ja lohko bataatit sopivan kokoiksi lohkoiksi/palkeiksi. Laita lohkot kippaan ja kaada päälle öljyä sen verran että sekoittaessa jokasen lohkon pintaan jäisi öljyä (n. 1 rkl per bataatti). Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita jotta mausteet leviävät tasaisesti. Kaada lohkot uunipellille ja paista 250 asteessa kunnes ovat kypsiä.

 

Fetadippi

ranskankermaa

fetajuustoa

Murskaa feta murusiksi ja seikoita ranskankerman kanssa samassa suhteessa, puolet ja puolet. Makeahkot bataattilohkot sopivat hyvin suolaisen fetadipin kera.