Pizzapatongit
2 pkt esipaistettuja patonkeja
vajaa purkillinen pirkka vihreää pestoa
4-5 tomaattia
1 sipuli
vajaa purkillinen pirkka välimerentahnaa (tomaatti-paprika)
n. 200g kinkkusuikaleita (korpelan kevyt on minusta paras)
1 prk ananasmurskaa
juustoraastetta
pizzamaustetta
Siivuta patongit pieniksi pyöreiksi palasiksi ja lado kahdelle pellille. Levitä toisen pellin palasiin täytteeksi pohjalle reilu kerros pestoa, päälle pieniksi kuutioitua tomaattia ja sipulia, sekä pinnalle juustoraastetta. Toisiin levitä pohjalle reilu kerros välimerentahnaa, päälle kinkkusuikaleita, ananasmurskaa, juustoraastetta ja pinnalle ripottele pizzamaustetta. Paista uunissa n. 225-250 asteessa, kunnes juusto saa väriä ja patonki on rapsakkaa. Maistuu mainiosti illanistujaisissa ja hupenee lautaselta aika tahtia. Määrä kannattaakin miettiä niin, että jokaista syöjää kohden olisi "yksi kokonainen" esipaistettu patonki, jos muuta tarjottavaa ei ole :D.
(ps. kuvassa ei näy pestoversioita :/ )
Kommentit