1240337209_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tonnikalapihvit (n. 6-8 pihviä)

2 purkkia tonnikalaa (oman maun mukaan esim. tomaattitonnikalaa, chilitonnikalaa, tai vaikka toinen purkki maustettua ja toinen paloja öljyssä)

1/2-1 sipuli

1 muna

1 dl juustoraastetta

sitruunapippuria

suolaa

(muita mausteita maun mukaan)

öljyä paistamiseen

Pienennä tonnikalapaloja haarukalla ja sekoita tasaiseksi massaksi. (Jos käytät esim. chilitonnikalaa, pienennä myös chilit joukkoon). Lisää pilkottu sipuli (sipulin voi myös kuullottaa kevyesti ennen taikinaan laittoa), muna, juustoraaste ja mausteita maun mukaan. Jos käytät vain öljyssä olevia tonnikalapaloja, tarvitsee taikina enemmän mausteita. Nosta taikinaa lusikalla öljytylle pannulle, muotoile ja taputtele siitä pihvi. Kääntäessä käytä mahdollisimman ohutta lastaa ja esim. lusikkaa apuna, sillä pihvit hajoavat helposti. Kätevimmin pihvit paistuu lettupannulla :). Ehkä extra muna voisi pitää pihvit paremmin koossa, nämä olivat vasta koeversioita :D.